Faig més fàcil el que és difícil.
A través d’una innovadora gestió de les emocions, acompanyo a les persones i les empreses en els seus processos de transformació personal, canvi profund i dol.

Alberto Simoncini

Procés Terapèutic

Ser feliç, créixer en l’àmbit personal i superar moments difícils i de gran sofriment depèn d’una correcta gestió de les emocions que requereix reconciliar-se amb elles. La serenitat s’assoleix desprès de superar l’ansietat, assumir i afrontar eventuals símptomes de depressió, i alliberar-nos de traumes que han modificat la nostra percepió de la realitat.

La meva intervenció és única e irrepetible per a cada persona perquè es basa en l’escolta activa i en el rescat emocional a partir de records i memòries de dolor. Des de la primera sessió, atorgo un paper actiu a la persona que està en teràpia perquè estic convençut del fet que els verdaders canvis són possibles sempre quan arribin acompanyats e impulsats per una renovada voluntat de transformació. Per això és important que la persona porti a terme diferents exercicis i tasques tant durant les sessions com fora d’elles, en el seu dia a dia. Així assimilarà noves formes de sentir, de pensar, de viure. Aquest profund treball d’autodescobriment permet aprendre com superar la depressió, com superar una ruptura amorosa, com superar la mort d’un familiar.

El meu enfocament no és mèdic ni religiós, sinó que està basat exclusivament en l’acompanyament, el rescat emocional i l’observació de les dinàmiques personals de lectura de la realitat. La intervenció es realitza en un primer moment a través de sessions setmanals d’una hora. La duració d’una teràpia està determinada pel mateix desenvolupament del procés (cadascun de nosaltres té el seu propi ritme).

Aproximadament, pot tenir una duració mitjana de 3 a 6 mesos, i a continuació s’estableix un període de seguiment.

Com ser feliç no és quelcom que s’aprèn llegint un llibre. Es viu, se sent i s’experimenta sovint entre llàgrimes.

La serenitat és el resultat d’un treball quotidià que no acaba mai i que comença quan donem curs al desig de ser feliços i acceptem ser nosaltres mateixos. Saber llegir les nostres pròpies emocions i la dels altres ens permet diferenciar entre felicitat i satisfacció, això ens dóna la clau para ser lliures.

Aprendre a gestionar les emocions de forma correcta és com aprendre un nou idioma. Ens ensenya molt de nosaltres i ens permet comunicar-nos millor amb els altres. És una eina fonamental en tots aquells moments de superació i creixement personal en què no sabem trobar els recursos que necessitem tot i que intuïm que els tenim dintre: una situació com superar la depressió, per exemple, es converteix aleshores en un camí més fàcil, més lleuger, més comprensible.

Gestionar les emocions és clau per al creixement personal. Cal aprendre a percebre les crisis com oportunitats d’un canvi profund a través del qual podem créixer i millorar.

La vida és una aventura que es compon de bons i mals moments. El patiment amb què entrem en contacte en diversos moments de la nostra vida ens pot fer oblidar com ser feliç, si no som capaços d’escoltar i entendre-ho. Per tant, és fonamental aprendre a reconèixer i conèixer aquest sofriment per créixer i tornar a respirar. La clau està en aprendre a percebre les crisis com a oportunitats de canvi i de transformació. L’inici d’un viatge cap a un millor jo.

Si som capaços de mirar cap a dintre, trobarem el camí per passar a altre nivell de consciència. Cada procés de creixement personal comença sovint amb una important crisi vital. Saber gestionar les emocions és la perfecta eina per assolir i mantenir serenitat durant el procés i, per descomptat, després.

Conèixer les nostres emocions ens indica com superar el dol i ens ajuda a suportar aquest procés natural de readaptació a una nova realitat.

Superar la mort d’un ésser estimat és un dels reptes més difícils que hem d’afrontar al llarg de la nostra vida. Inclòs pot suposar un dolor de tal magnitud que és capaç de destruir per complet el sentit que donem a les nostres vides. Si no controlem aquest sentiment, poden aparèixer símptomes de depressió i una permanent falta de desig de viure que transforma l’últim llampec de serenitat en un record antic.

Aprendre com superar una ruptura amorosa també es contempla dintre dels processos de dol perquè al cap i a la fi, és un nus que es desfà, alguns cops sense el consentiment de totes les parts. Per tant superar el dol es converteix també en un objectiu, i en una oportunitat per a transformar profundament la nostra manera de veure, percebre i viure la vida.

La gestió de les emocions és el procés a través del qual podem desfer nusos i fer front temes pendents. Així aconseguirem un estat anímic estable.

Qui es troba en la fase final de la vida necessita sovint resoldre una sèrie d’assumptes pendents i desfer nusos emocionals que s’han anat teixint al llarg de la seva existència. La por, el pudor, el cansament o la soledat poden entorpir aquest procés fonamental, tant per a la persona afectada com per a la seva família i el seu entorn més proper.

En aquestes circumstàncies, comptar amb un suport terapèutic professional permet aconseguir un estat anímic estable per a lliurar-nos amb la tranquil·litat i claredat necessàries a la gestió del que veritablement mereix atenció.

Serveis
Particulars

Col·laboro amb els meus pacients perquè, en l’àmbit personal, aprenguin a suportar situacions difícils i poden re-encontrar la serenitat i la felicitat.

Llegir més

Empreses

Treballo en ecosistemes empresarials per inculcar la importància d’aprendre a comunicar i escoltar. Dos valors clau per a garantir benestar global i majors èxits.

Llegir més

Qui sóc

«La meva forma de treballar és propera i empàtica. Estic convençut que el canvi profund s’aconsegueix entre llàgrimes i rialles, expressions autèntiques d’un cor vital.»

Em dic Alberto Simoncini i vaig néixer un 30 de Juny fa més de quaranta anys a Verona, Itàlia.

Des de molt petit he tingut una gran sensibilitat i un profund interès cap al món de la meditació, de la consciència i altres plànols.  A l’edat de deu anys vaig començar a practicar tècniques de training autogen per entrar en estats de consciència alterada. Amb el temps vaig passar a interessar-me per tot el relacionat amb el desenvolupament interior, l‘auto-curació i la resolució de conflictes interiors.

El camí fins a arribar a dedicar-me a la gestió de les emocions ha estat ple de moltes experiències professionals i vitals de diferent naturalesa i ha estat reforçat pel que he après i el que he viscut (i visc avui en dia) en l’acompanyament en processos de malaltia, de dol i en la fase final de la vida. Les eines i la informació que utilitzo en teràpia procedeixen d’aquest recorregut.

La meva forma de treballar és propera i empàtica. Estic convençut que el canvi profund s’aconsegueix entre llàgrimes i rialles, expressions autèntiques d’un cor vital.

L’amor és per a mi el principal múscul que hem d’entrenar, perquè és l’única força capaç de transformar el sofriment que –naturalment- es produeix al llarg de les nostres experiències de Vida.

LLEGIR MÉS

Gestión de Duelos
Contacte

Si necessites més informació o vols concertar
una primera visita, pots contactar-me:

TELÈFON:
+34 600 467 524

EMAIL:
ahora@albertosimoncini.com

gestión de las emociones

DEMANA UNA CITA:

Por favor, seleccione una forma válida
Consultes

BARCELONA
Avinguda Diagonal 436, 1-1
08037 Barcelona

A ON TÚ ESTIGUIS
Em desplaço a on sigui necessari i per determinats programes. Parlem.

CITA ONLINE
Quan la distancia no permet una trobada presencial, existeix la possibilitat de realitzar visites de seguiment i recomanacions via Skype, Whatsapp o Facetime.